NORDEN HAIR EDUCATION

ANMÄL DIG

 Behovet av barberande och modet i maskinklippning har kommit tillbaka för att stanna. Under vår kurs kommer vi att ge dig en inblick i skäggklippning, barbering med kniv, maskinklippning för bästa resultat, fading-tekniker och generellt hur du jobbar med olika tekniker på salongen.

DEMO 2,5 timmar. Pris 1.900kr exklusive moms.

Tema: Demo skäggklipp, användning av kniv vid markeringar, användning av maskin vid klippning, fading-tekniker med maskin

WORKSHOP Praktiskt arbete på egen modell under observation och instruktion av kursledare, 2 timmar. Pris 2.500kr exklusive moms.

Verktyg: Ta med sax, kam och kniv med utbytbart blad, maskin med skärhuvud, liten klippmaskin

Modeller: antal 1 stycken. Medtag modeller som önskar maskinklipp/fading på sidorna.

Skäggmodellerna kan vara av olika karaktär, kort, långt, tätt skägg osv. Vi bjuder även på bubbel och tilltugg!

ANMÄL DIG

ANMÄL DIG

Efterfrågan på trådning växer och vi lanserar nu denna kurs. Trådning är en färdighet som har praktiserats i Mellanöstern i århundraden. Trådning i ansiktet tar inte bara bort fjun eller hårväxt utan stimulerar även blodcirkulationen i ansiktet. Det fungerar som en peeling och har en föryngrande effekt som gör att man får mindre rynkor. Dessutom så sitter make-up bättre och man får en bättre och jämnare solbränna. På den här kursen lär du dig att tråda hela ansiktet och kringliggande område dvs. ögonbryn, överläpp, haka, kinder, örsnibbar och hals samt även formning skägglinje.

Frågor & svar om trådning:

Hur går trådning till?

I Mellanöstern varifrån trådning härstammar är det vanligast att tråda hela ansiktet. Där betraktas trådning som en liten ansiktsbehandling. I Sverige är det mest ögonbryn och fjunen vid överläpp/underläpp som har störst fokus. För att uppnå bästa resultat så använder man en ren, tunn, tvinnad bomullstråd. Tråden som används av oss är en speciell bomullstråd från Mellanöstern ämnad för syftet. Man tvinnar tråden som sedan läggs på huden där håren ska avlägsnas. Den tvinnade delen dras sedan ihop så den rycker ut håren från roten. Man fortsätter på samma sätt tills dess att man uppnått önskad resultat.

Hur känns trådning?

Smärtkänslan är individuell. Vissa upplever det som känslan likt en vanlig brynplockning medan andra upplever något mer en stickande känsla över hudpartiet. Vissa upplever även en viss massagekänsla av trådningen. Oavsett vilken känsla man upplever så går denna snabbt över.

Vilket resultat får man?

Till skillnad från rakning som ger grövre hår, vaxning som rycker små kärl från huden och pincetten där enstaka hårstrån dras ut, kan tråden dra bort en hel rad, vilket resulterar i en jämnare linje. Håret dras från roten och efterlämnar en mjuk och len yta kvar, Resultatet är mer varaktigt än exempelvis rakning/slipning och du slipper stubb då hårstrået växer ut mjukare och glesare än tidigare.

Varför ska man göra trådning?

Trådning är ett alternativ för de med känslig hy, eftersom det översta hudlagret inte skalas bort. Det sätter igång blodcirkulationen och ger en peelingkänsla vilket har positiv effekt på huden. Enligt många, en mindre smärtsam metod av hårborttagning. Med trådning kommer man åt område som inte är lätt att komma åt med vax. Med tråd avlägsnas hela hårstrået från roten, utan att skada roten eller att stimulera återväxten. När man avlägsnar hår med tråd regelbundet, slutar stråna partiellt att växa och återväxten blir långsammare.

Vilka biverkningar kan man få?

Precis som med alla hårborttagningstekniker kan det i enstaka fall leda till hårsäcksinflammation. Det kan göra ont och orsaka irritation även om det generellt anses vara mer skonsamt, än att noppa eller vaxa. Skulle man få en irritation så kan man lägga lite lugnande salva på huden, då brukar det snabbt gå över.

Pris för kursen:

DEMO

Demo 2 timmar. Pris 1.900kr exklusive moms.

WORKSHOP

Demo + praktiskt arbete på egen modell 2,5 timmar. Pris 2.400kr exklusive moms.

I kurspriset ingår material och du får även med dig tråd hem för din nystart av trådning. Vi bjuder också på bubbel och tilltugg!

ANMÄL DIG